Allaspöytä ammattikeittiöön

Allaspöytien ja työpöytien tasoja valmistetaan sekä ruostumattomasta (RST) että haponkestävästä (HST) teräksestä käyttötarkoituksen mukaan. Kovaa kulutusta kestävät ja helpon puhdistettavuutensa ansiosta hygieeniset tasot on kehitetty erityisesti ammattikeittiöiden käyttöön. Kaikissa rakenteissa on pyritty terävien ja leikkaavien särmien eliminoimiseen ja pintojen helppoon puhdistettavuuteen. Erikoistilauksesta toimitamme myös puu- ja kivitasoja sekä elintarvikemuovitasoja.

Valmistamme RST-pöydät aina mittatilaustyönä. Siksi pöytiemme varusteet voi määritellä käyttötarpeen mukaan. Runkoon käytetään 30 x 30 mm RST-putkea, jalkaputkissa on säätötassut helpottamassa pöydän suoraan asentamista. Tasot varustetaan joko perinteisellä pesupöytä- tai suoralla AT-reunuksella, tasoja on saatavilla myös erikorkuisilla taustakorotuksilla.  Tukilevyksi tason alle liimataan kosteudenkestävä lastulevy tai GST-levy.

Alusrakenteisiin tehdään käyttötarkoitusta vastaavat kaapistot, laatikostot ja johteikot GN-mitoitettuina. Lisäksi valmistamme reikälevy-, säleritilä- ja tasohyllyjä sekä eri kokoisia telineitä leikkuulautojen säilytystä varten.

Pesualtaat voidaan sijoittaa yksittäin, pareittain tai allassarjana. Altaiden sijoitus pöytäpintaan on vapaasti valittavissa tarpeen mukaan. Esipesuallas varustetaan irrotettavalla sakkakupilla ja korijohteilla.

Allaspöytä 5030/P

Allaspöytään voidaan valita allasluettelon mukaisia vakiokokoisia altaita, tai tilata erikoismittaiset altaat tilaustyönä. Altaisiin tehdään tarvittaessa ylivuotoaukot, mukaan liitetään pohjaventtiilit.

Alustaan löytyy valikoimastamme  tarvittavat hyllyt, johteikot, kaapistot, jätevaunukaapit ja laatikostot. Kaapistot ja laatikostot voidaan varustaa tarvittaessa myös kalustelukoin.

Eri alustayksiköitä yhdistelemällä pöydästä saadaan juuri käyttötarkoitukseensa sopiva kokonaisuus.

ALLASLUETTELO:
 • 250 x 100 x 110 mm, HST
 • 290 x 155 x 120 mm, HST
 • 305 x 340 x 140 mm, RST
 • 290 x 400 x 200 mm, RST
 • 335 x 400 x 150 mm, RST
 • 340 x 400 x 200 mm, RST
 • 340 x 400 x 250 mm, RST
 • 400 x 340 x 230 mm pyykkiallas, RST
 • 400 x 400 x 200 mm, RST
 • 500 x 400 x 200 mm, HST + RST
 • 500 x 400 x 230 mm pyykkiallas, RST
 • 500 x 400 x 250 mm, RST
 • 600 x 400 x 250 mm, RST
 • 600 x 450 x 250 mm, RST
 • 600 x 450 x 300 mm, RST
Allaspöytä 5030/P Esimerkkikuva pöydästä, alustayksiköt ja altaat sijoitetaan tarpeen mukaisesti.

Työpöytä 5030/T

Työpöytään löydät valikoimastamme  tarvittavat hyllyt, johteikot, kaapistot, jätevaunukaapit ja laatikostot. Kaapistot ja laatikostot voidaan varustaa tarvittaessa myös kalustelukoin.

Eri alustayksiköitä yhdistelemällä pöydästä saadaan juuri käyttötarkoitukseensa sopiva kokonaisuus.

Työpöytä 5030/T Esimerkkikuva työpöydästä kahdella tasohyllyllä

Alustayksiköt

RLH = RST-reikälevyhylly
RH = RST-säleritilähylly
TH = RST-tasohylly
LLT3 = teline 3 leikkuulaudalle
LLT4 = teline 4 leikkuulaudalle
LLT5 = teline 5 leikkuulaudalle

J1= RST-johteikko GN-astioille

KA1 = 1-ovinen rst-kaappi, leveys 400 mm / vasen- ja oikeakätisenä
KA2 = 2-ovinen RST-kaapisto, leveys 800 mm
JK = jätekaappi liukukiskoin

L1= RST-vetolaatikko
L3 = RST-laatikosto 3 vetolaatikolla
L4 = RST-laatikosto 4 vetolaatikolla

Kaappi- tai laatikostoyksikkö voidaan tarvittaessa varustaa pyörillä, jolloin siitä saadaan helposti siirreltävä yksikkö. Tällöin se varustetaan myös kiinteällä RST-kannella. Katso lisää: Muut tuotteet/vaunut

Alustayksiköt Kuvassa reikälevy-, säleritilä- ja tasohyllyä sekä teline 4 leikkuulaudalle

Lisätietoja

Altaita valitessa on hyvä huomioida myös altaiden ympärille tarvittava tila. Pöytään tulevalle sekoittajalle täytyy jättää riittävästi tilaa, joten esim. 600 mm leveään pöytään sopii vielä tason syvyyssuunnassa 400 mm allas.

Lisätilauksesta teemme aukotukset liesitasoa tai jäteaukkoa varten, myös pilariloveus onnistuu. Takareunaan tehdään korotus käyttökohteen ja tilauksen mukaan. Altaan eteen voidaan tehdä peitelevy ja pöydän kulmat tarvittaessa pyöristää.

Alustayksiköitä valmistetaan myös erikoismittaisina. Kaapistoon ja laatikostoon voidaan tarvittaessa asentaa myös kalustelukko. Myyjiltämme saat lisätietoa erikoiskalusteiden suunnittelussa.

Ennen tilausta on hyvä varmistaa kalusteen mitat (pituus x leveys x korkeus), altaiden määrä, koko ja niiden sijainti tasossa. Alustaan tulevat hyllyt, kaapistot ja laatikostot on myös hyvä varmistaa ennen tilausta.

Sekoittajan reikä tehdään tarvittaessa tehtaalla.

PESU

Ruostumattomasta teräksestä valmistetut kalusteet ja muut tuotteet täytyy puhdistaa säännöllisesti jotta ne eivät ruostuisi. Ruostumattoman teräksen puhdistukseen riittää useimmiten pelkkä vesipesu, joissakin erityistapauksissa kuuma vesi ja höyry.

Kiinni tarttuneet epäpuhtaudet ja kerrostumat voidaan poistaa esimerkiksi hiomakankaalla hankaamalla. HUOM! Hiomakankaan on oltava raudatonta. Käsittelyä kannattaa kokeilla aluksi huomaamattomampaan kohtaan tuotetta.

PUHDISTUSAINEET

Ruostumattoman teräksen puhdistamiseen voidaan käyttää tavanomaisia puhdistuspulvereita tai suurpesuaineita esim. soodaa, booraksia tai natriumperboraattia.

Emäksisiä liuoksia, esim. sooda- ja ammoniakkiliuoksia ja laimennettua natronlipeää voidaan käyttää rasvojen liuottamiseen. Myös asetonia, bensiiniä, alkoholia yms. orgaanisia liuottimia voidaan käyttää rasvakerrostumien tai muiden veteen liukenemattomien ainesten poistoon.

Rikkihappo- tai suolahappopitoisia puhdistusaineita ei saa käyttää ruostumattoman teräksen puhdistamiseen.

DESINFIOINTI

Desinfioinnissa yleisesti käytettävät sterilointiaineet sisältävät usein natriumhypokloriittia tai kaliumhypokloriittia. Ne ovat kuitenkin ruostumattomalle teräkselle vaarallisia aineita, koska ne aiheuttavat helposti pistesyöpymiä. Myös muut klooripitoiset desinfiointiaineet esim. kloramiinit ovat vaarallisia. Edullisin ruostumattomalle teräkselle sopiva desinfiointiaine on typpihappo, jonka miedoillakin liuoksilla on bakteereja tappava vaikutus.

PUHDISTUKSEN JÄLKIKÄSITTELY

Puhdistusaine on poistettava huolellisesti teräksen pinnalta, johon riittää useimmiten runsas vesihuuhtelu. Happamien pesuaineiden käytön jälkeen pitäisi suorittaa esihuuhtelu jollakin neutraloivalla liuoksella, esim. soodalla.

Käyttäjän on aina huolehdittava tilan riittävästä ilmanvaihdosta, oikeanlaisien suojavarusteiden käytöstä sekä omien työturvallisuusohjeiden noudattamisesta.