Ruuturitilä 9054 lattia-altaan kanssa käyttöön

Lattia-allas 9056 on tarkoitettu ammattikeittiöihin patojen tyhjentämistä varten. Lattia-altaita käytetään yleisesti myös märkäeteisissä, joissa altaat estävät tehokkaasti kuran siirtymisen muihin sisätiloihin. Käyttökohteita on paljon esim. hoitolaitoksissa, päiväkodeissa, liikekeskuksissa, lentoasemilla ja julkisissa rakennuksissa.

Lattia-allas 9056

Lattia-altaan pohjaan liitetään tehtaalla käyttötarkoituksen mukainen kaivo. Ammattikeittiössä käytetään sekä tavallisia kaivoja että pönttökaivoja, märkäeteisissä usein hiekanerotuskaivoa.

Lattia-altaan minimimitta on 400 x 400 mm, mitoitus suuremmaksi 100 mm välein.

Lattia-allas 9056

Lisätietoja

Lattia-altaat valmistetaan mittojen mukaan. Lattia-altaan syvyys on normaalisti altaan reunalla 50 mm, mutta myös eri syvyisiä altaita valmistetaan tarvittaessa. Kaivon lähtösuunta voidaan valita, joko pitkältä tai lyhyeltä sivulta tarpeen mukaan. Altaassa käytetään normaalisti ruuturitilää 9054, joka soveltuu henkilöliikenteen kuormalle.

Vakiotoimitukseen kuuluu lattia-allas lattian pintamateriaalin mukaisella vesieristyksellä, altaan pohjaan hitsattu tarvittava Kavikan kaivo ja rst-ruuturitilä 9054.
Lattia-altaan tilaamista varten tulee selvittää kohteen lattian pintamateriaali, jotta kaivoon voidaan tehtaalla valmistaa oikeanlainen vesieristys, kaivon poiston lähtösuunta.
Muista kysyä myös mahdollisen lisäliitoksen koko ja suunta poiston suhteen.

Kaivojen tärkein huoltotoimi on pitää ne puhtaina.
Kaivossa on hajulukkolevyssä kumitulppa, jonka poistamalla voidaan viemärin tukos rassata auki. Lopuksi asennetaan kumitulppa ja sihtikansi paikalleen.
Tämä koskee kaikkia Kavikan valmistamia lattiakaivoja, roskan- ja hiekanerottimia, kynnyskaivoja ja lattia-altaita. Puhtaanapidon lisäksi käyttäjän tulee huolehtia, että kaivoissa on aina riittävästi vettä. Tällöin vesilukot toimivat moitteettomasti. Vesi estää myös lian tarttumista kaivoihin kiinni.