Kavikan reunakaivomallien 9059 ja 9059V suunnittelun lähtökohtana on ollut parantaa esteetöntä liikkumista jokapäiväisessä asumisympäristössä.
Reunakaivo yhdessä kynnyskaivo 9057:n kanssa muodostaa lattiatasolla esteettömän kokonaisuuden, joka parantaa toimintarajoitteisen henkilön liikkumista ja apuvälineiden käytön turvallisuutta.

Reunakaivot soveltuvat erinomaisesti (mm. Väinö Korpinen Oy:n Gaius-kylpyhuoneratkaisumalleihin) uudistuvan palveluasumisen ja toimintarajoitteisten asukkaiden esteettömään kulkemiseen märkätiloissa. Kohteita voivat olla mm. hoivakodit tai toimintarajoitteisille suunnitellut, mm. asuntoverkostomallin  (linkki ARA:n sivuilla olevaan suunnitteluoppaaseen) mukaiset yksittäiset asunnot, ryhmäkodit tai asuntoryhmät. Reunakaivot soveltuvat matalan rakenteensa ansiosta kaikkiin märkätiloihin, niin uudisrakennus- kuin peruskorjauskohteisiin.

Reunakaivo 9059 varustetaan kuivakaivolla ja reunakaivo 9059V vesilukollisella lattiakaivolla.

Reunakaivo 9059

Reunakaivo 9059 on kuivakaivolla varustettu lattiakaivo. Kaivo on tarkoitettu käytettäväksi kylpyhuoneiden seinän vierustalla, joka mahdollistaa lattian kaadon tekemisen koko kylpyhuoneen leveydeltä kaivon suuntaan. Tämä helpottaa apuvälineiden käyttöä, sillä yhteen suuntaan loivasti kallistuvalla lattialla apuvälineet eivät keiku ja näin mm. kaatumisvaara vähenee perinteiseen lattiakaivoratkaisuun verrattuna.

Reunakaivo 9059

Reunakaivo 9059V

Reunakaivo 9059V on vesilukolla varustettu lattiakaivo. Kaivo on tarkoitettu käytettäväksi kylpyhuoneiden seinän vierustalla, joka mahdollistaa lattian kaadon tekemisen koko kylpyhuoneen leveydeltä kaivon suuntaan. Tämä helpottaa apuvälineiden käyttöä, sillä yhteen suuntaan loivasti kallistuvalla lattialla apuvälineet eivät keiku ja näin mm. kaatumisvaara vähenee perinteiseen lattiakaivoratkaisuun verrattuna.

Lisätietoja

Kavikan reunakaivon leveys on alle 140 mm, joka mahdollistaa kaivon sijoittamisen seinän  ja wc-pöntön väliin. Reunakaivon takareunassa on 50 mm nosto. Reunakaivon mitoitus suositellaan tehtäväksi siten, että molemmille puolille reunakaivoa jätetään tila lattialaatalle. Reunakaivo 9059V on varustettu vesilukolla ja reunakaivo 9059 on varustettu kuivakaivolla. Poistoputken paikka voi olla joko keskellä tai päädyssä.

Kansi valmistetaan osissa, jolloin kaivon puhdistaminen helpottuu huomattavasti.