Kaatoklosetteja on vuosien saatossa kehitetty tiiviissä yhteistyössä asiakkaidemme kanssa ja tänä päivänä mallistostamme löytyykin kolme eri mallia. Alta löydät lisätietoa eri niistä.

Kaatoklosetteja käytetään viemärikelpoisen kiinteän ja nestemäisen jätteen huuhtomiseen viemäriin. Klosettiin tyhjennetään kaarimaljoja, pulloja yms. ja jätteet huuhdellaan altaasta huuhteluventtiilin avulla.

Klosetin mukana toimitetaan muovinen hajulukko.

Kaatoklosetti 3070

Laite soveltuu paikkoihin joissa viemäriin kaadetaan kiinteää ja nestemäistä viemärikelpoista jätettä, joka huuhdotaan reunahuuhtelun avulla viemäriin.

Kaatoklosettia 3070 käytetään mm. huoltoasemilla ja leirintäalueilla septitankkien tyhjentämiseen.

 • Mitat: 550x600x900 mm
 • Työskentelykorkeus: 800 mm
 • Poistoputken Ø: 110 mm
 • Varustus: saranoitu astiaritilä tai kansi

 

Kaatoklosetti 3070

Kaatoklosetti 3071

Kaatoklosetissa 3071 on reunahuuhtelun lisäksi myös pullo- ja pohjasuihkut, joiden avulla voidaan huuhdella myös altaaseen tyhjennettävät astiat.

Kaatoklosettia 3071 käytetäänkin yleisesti mm. vuodeosastojen huoltohuoneissa alusastioiden tyhjennykseen.

 • Mitat: 550x600x900 mm
 • Työskentelykorkeus: 800 mm
 • Poistoputken halkaisija: 110 mm
 • Varustus: saranoitu astiaritilä tai kansi
Kaatoklosetti 3071

Kaatoklosetti 3071V

Kaatoklosetti 3071V on kehitetty mallista 3071 helpottamaan altaaseen tyhjennettävien astioiden kaatamista. Vinoreunaista kaatoklosettia käytetäänkin yhä enenevässä määrin sen helpomman käytettävyyden ja työntekijöiden paremman ergonomian vuoksi.

 • Mitat: 550x600x1000 mm
 • Työskentelykorkeus: 700 mm, viisto etureuna
 • Poistoputken halkaisija: 110 mm
Kaatoklosetti 3071V

Lisätietoja

Kaatoklosetin huuhteluventtiili vapauttaa altaaseen suuren määrän vettä kerralla, joten kunnollisen huuhtelun aikaan saamiseksi kylmävesi on tuotava DN28 liitoksella ja putkessa suositeltava paine on 4,0 – 6,9 bar. Kaatoklosetti kytketään DN100 viemäriin.

Kaatoklosetin ulkomitat ovat 550x600x900 mm (mallit 3070 ja 3071) sekä 550x600x1000 mm (3071V).

Kaatoklosetteja valmistetaan kolmea eri mallia. Myyntimme auttaa sinua oikean mallin valinnassa.

PESU
Ruostumattomasta teräksestä valmistetut kalusteet ja muut tuotteet täytyy puhdistaa säännöllisesti jotta ne eivät ruostuisi. Ruostumattoman teräksen puhdistukseen riittää useimmiten pelkkä vesipesu, joissakin erityistapauksissa kuuma vesi ja höyry.

Kiinni tarttuneet epäpuhtaudet ja kerrostumat voidaan poistaa esimerkiksi hiomakankaalla hankaamalla. HUOM! Hiomakankaan on oltava raudatonta. Käsittelyä kannattaa kokeilla aluksi huomaamattomampaan kohtaan tuotetta.

PUHDISTUSAINEET
Ruostumattoman teräksen puhdistamiseen voidaan käyttää tavanomaisia puhdistuspulvereita tai suurpesuaineita esim. soodaa, booraksia tai natriumperboraattia.

Emäksisiä liuoksia, esim. sooda- ja ammoniakkiliuoksia ja laimennettua natronlipeää voidaan käyttää rasvojen liuottamiseen. Myös asetonia, bensiiniä, alkoholia yms. orgaanisia liuottimia voidaan käyttää rasvakerrostumien tai muiden veteen liukenemattomien ainesten poistoon.

Rikkihappo- tai suolahappopitoisia puhdistusaineita ei saa käyttää ruostumattoman teräksen puhdistamiseen.

DESINFIOINTI
Desinfioinnissa yleisesti käytettävät sterilointiaineet sisältävät usein natriumhypokloriittia tai kaliumhypokloriittia. Ne ovat kuitenkin ruostumattomalle teräkselle vaarallisia aineita, koska ne aiheuttavat helposti pistesyöpymiä. Myös muut klooripitoiset desinfiointiaineet esim. kloramiinit ovat vaarallisia. Edullisin ruostumattomalle teräkselle sopiva desinfiointiaine on typpihappo, jonka miedoillakin liuoksilla on bakteereja tappava vaikutus.

PUHDISTUKSEN JÄLKIKÄSITTELY
Puhdistusaine on poistettava huolellisesti teräksen pinnalta, johon riittää useimmiten runsas vesihuuhtelu. Happamien pesuaineiden käytön jälkeen pitäisi suorittaa esihuuhtelu jollakin neutraloivalla liuoksella, esim. soodalla.

Käyttäjän on aina huolehdittava tilan riittävästä ilmanvaihdosta, oikeanlaisien suojavarusteiden käytöstä sekä omien työturvallisuusohjeiden noudattamisesta.