Työtasoja ja pesupöytätasoja valmistetaan sekä ruostumattomasta (RST) että haponkestävästä (HST) teräksestä käyttötarkoituksen mukaan. Kovaa kulutusta kestävät ja helpon puhdistettavuutensa ansiosta hygieniset tasot on kehitetty erityisesti ammattimaiseen käyttöön. Allas- ja työtasot saatavana myös erikorkuisilla taustakorotuksilla.

Taso voidaan valmistaa perinteisellä pesupöytäreunuksella tai suoralla reunalla ns. AT-reunuksella.

Pesupöytätaso 5000/P

Pesupöytätasot voidaan valmistaa joko ruostumattomasta tai haponkestävästä teräksestä. Altaat voidaan sijoittaa vapaasti yksittäin, pareittain tai allassarjana.

ALLASLUETTELO:

 

 • 250 x 100 x 110 mm, RST
 • 290 x 155 x 120 mm, RST
 • 305 x 340 x 140 mm, RST
 • 290 x 400 x 200 mm, RST
 • 335 x 400 x 150 mm, RST
 • 340 x 400 x 200 mm, RST
 • 340 x 400 x 250 mm, RST
 • 400 x 340 x 230 mm pyykkiallas, RST
 • 400 x 400 x 200 mm, RST
 • 500 x 400 x 200 mm, HST + RST
 • 500 x 400 x 230 mm pyykkiallas, RST
 • 500 x 400 x 250 mm, RST
 • 600 x 400 x 250 mm, RST
 • 600 x 450 x 250 mm, RST
 • 600 x 450 x 300 mm, RST

 

Pesupöytätaso 5000/P

Työpöytätasot 5000/T

Työpöytätaso tehdään normaalisti suoralla reunalla eli ns. AT-reunuksella, mutta tarvittaessa se voidaan tehdä myös pesupöytäprofiililla. Taustakorotus saa  myös työtasoihimme.

Työpöytätasot 5000/T

Lisätietoja

Tasojamme valmistetaan joko suoralla AT-reunuksella tai perinteisellä pesupöytäreunuksella. Vakiotoimituksena tason alle liimataan kosteudenkestävä 18 mm lastulevy.

Tasoon voidaan tehdä takareunan korotus esim 60 mm joka estää roiskeveden ym. nesteiden valumisen tason ja seinän väliin. Tason etureunan korkeus on vakiona 30 mm, erikoistilauksesta myös korkeampana.

Aukotuksia tehdään tarpeen mukaan sekoittajaa, liesitasoa ja jäteukkoa varten. Myös pilariloveukset sekä kulmien pyöristämiset onnistuvat.

Tilausvaiheessa tarvitaan tieto tason mitoista; pituus x leveys x etureunan korkeus. Myös tarvittavat loveukset ja aukotukset sekä allasmäärä ja -koko, sekä altaiden sijainti tasossa ovat tärkeää tietoa meille.

Allastasojen vakiotoimitukseen kuuluu altaan pohjaventtiili ylivuotoineen. Vesilukot toimitamme erillistilauksesta.

 

Pesu
Ruostumattomasta teräksestä valmistetut kalusteet ja muut tuotteet täytyy puhdistaa säännöllisesti jotta ne eivät ruostuisi. Ruostumattoman teräksen puhdistukseen riittää useimmiten pelkkä vesipesu, joissakin erityistapauksissa kuuma vesi ja höyry.

Kiinni tarttuneet epäpuhtaudet ja kerrostumat voidaan poistaa esimerkiksi hiomakankaalla hankaamalla. HUOM! Hiomakankaan on oltava raudatonta. Käsittelyä kannattaa kokeilla aluksi huomaamattomampaan kohtaan tuotetta.

Puhdistusaineet
Ruostumattoman teräksen puhdistamiseen voidaan käyttää tavanomaisia puhdistuspulvereita tai suurpesuaineita esim. soodaa, booraksia tai natriumperboraattia.

Emäksisiä liuoksia, esim. sooda- ja ammoniakkiliuoksia ja laimennettua natronlipeää voidaan käyttää rasvojen liuottamiseen. Myös asetonia, bensiiniä, alkoholia yms. orgaanisia liuottimia voidaan käyttää rasvakerrostumien tai muiden veteen liukenemattomien ainesten poistoon.

Rikkihappo- tai suolahappopitoisia puhdistusaineita ei saa käyttää ruostumattoman teräksen puhdistamiseen.

Desinfiointi
Desinfioinnissa yleisesti käytettävät sterilointiaineet sisältävät usein natriumhypokloriittia tai kaliumhypokloriittia. Ne ovat kuitenkin ruostumattomalle teräkselle vaarallisia aineita, koska ne aiheuttavat helposti pistesyöpymiä. Myös muut klooripitoiset desinfiointiaineet esim. kloramiinit ovat vaarallisia. Edullisin ruostumattomalle teräkselle sopiva desinfiointiaine on typpihappo, jonka miedoillakin liuoksilla on bakteereja tappava vaikutus.

Puhdistuksen jälkikäsittely
Puhdistusaine on poistettava huolellisesti teräksen pinnalta, johon riittää useimmiten runsas vesihuuhtelu. Happamien pesuaineiden käytön jälkeen pitäisi suorittaa esihuuhtelu jollakin neutraloivalla liuoksella, esim. soodalla.

Käyttäjän on aina huolehdittava tilan riittävästä ilmanvaihdosta, oikeanlaisien suojavarusteiden käytöstä sekä omien työturvallisuusohjeiden noudattamisesta.