Allaspöytä ammattikeittiöön

Allas- ja työpöytien tasoja valmistetaan sekä ruostumattomasta (RST) että haponkestävästä (HST) teräksestä käyttötarkoituksen mukaan. Kovaa kulutusta kestävät ja helpon puhdistettavuutensa ansiosta hygieniset tasot on kehitetty erityisesti ammattimaiseen käyttöön. Kaikissa rakenteissa on pyritty terävien ja leikkaavien särmien eliminoimiseen ja pintojen helppoon puhdistettavuuteen. Erikoistilauksesta toimitamme myös puu- ja kivitasoja sekä elintarvikemuovitasoja.

Alusrakenteisiin tehdään käyttötarkoitusta vastaavat kaapistot, laatikostot ja johteikot GN-mitoitettuina. Lisäksi valmistamme reikälevy-, säleritilä- ja tasohyllyjä. Sairaaloihin toimitamme rungolliset pöydät ilman takajalkoja seinäkiinnitteisinä.

Pesualtaat voidaan sijoittaa yksittäin, pareittain tai allassarjana. Altaiden sijoitus pöytäpintaan on vapaasti valittavissa tarpeen mukaan. Esipesuallas varustetaan irrotettavalla sakkakupilla ja korijohteilla.

Allaspöytä 5030/P

Allaspöytään voidaan valita allasluettelon mukaisia vakiokokoisia altaita, tai tilata erikoismittaiset altaat tilaustyönä. Altaisiin tehdään tarvittaessa ylivuotoaukot, mukaan liitetään pohjaventtiilit.

Alustaan löytyy valikoimastamme  tarvittavat hyllyt, johteikot, kaapistot ja laatikostot. Kaapistot ja laatikostot voidaan varustaa tarvittaessa myös kalustelukoin.

Eri alustayksiköitä yhdistelemällä pöydästä saadaan juuri käyttötarkoitukseensa sopiva kokonaisuus.

ALLASLUETTELO:
 • 250 x 100 x 110 mm, HST
 • 290 x 155 x 120 mm, HST
 • 305 x 340 x 140 mm, RST
 • 290 x 400 x 200 mm, RST
 • 335 x 400 x 150 mm, HST
 • 340 x 400 x 200 mm, RST
 • 340 x 400 x 250 mm, RST
 • 400 x 340 x 230 mm pyykkiallas, RST
 • 400 x 400 x 200 mm, RST
 • 500 x 400 x 200 mm, HST + RST
 • 500 x 400 x 230 mm pyykkiallas, RST
 • 500 x 400 x 250 mm, RST
 • 600 x 400 x 250 mm, RST
 • 600 x 450 x 250 mm, RST
 • 600 x 450 x 300 mm, RST
Allaspöytä 5030/P Esimerkkikuva allaspöydästä kaapistolla ja säleritilähyllyllä

Työpöytä 5030/T

Työpöytään löydät valikoimastamme  tarvittavat hyllyt, johteikot, kaapistot ja laatikostot. Kaapistot ja laatikostot voidaan varustaa tarvittaessa myös kalustelukoin.

Eri alustayksiköitä yhdistelemällä pöydästä saadaan juuri käyttötarkoitukseensa sopiva kokonaisuus.

Työpöytä 5030/T Esimerkkikuva työpöydästä kahdella tasohyllyllä

Alustayksiköt

RLH = RST-reikälevyhylly
RH = RST-säleritilähylly
TH = RST-tasohylly
LLT3 = teline 3 leikkuulaudalle
LLT4 = teline 4 leikkuulaudalle
LLT5 = teline 5 leikkuulaudalle

J1= RST-johteikko GN-astioille

KA1 = 1-ovinen RST-kaappi, leveys 400 mm / vasen- ja oikeakätisenä
KA2 = 2-ovinen RST-kaapisto, leveys 800 mm
JK = jätekaappi liukukiskoin

L1= RST-vetolaatikko
L3 = RST-laatikosto 3 vetolaatikolla
L4 = RST-laatikosto 4 vetolaatikolla

Kaappi- tai laatikostoyksikkö voidaan tarvittaessa varustaa pyörillä, jolloin siitä saadaan helposti siirreltävä yksikkö. Tällöin se varustetaan myös kiinteällä RST-tasolla. Katso lisää: www.kavika.fi/vaunut

Alustayksiköt Kuvassa reikälevy-, säleritilä- ja tasohyllyä sekä teline 4 leikkuulaudalle

Lisätietoja

Rst-pöytämme tehdään aina mittojen mukaan. Sen vuoksi pöytiemme varustukset voidaan valita aina käyttötarpeen perusteella.

Altaita valitessa on hyvä huomioida myös altaiden ympärilleen vaatima tila. Pöytään tulevalle sekoittajalle täytyy jättää riittävästi tilaa, joten esim. 600 mm syvään pöytään sopii vielä tason syvyyssuunnassa 400 mm allas.

Kalusteissa voidaan käyttää tarvittaessa myös kalustelukkoja. Myyntimme antaa lisätietoa erikoisempien kalusteiden suunnittelussa.

Pöytää tilatessa on hyvä varmistaa mitat (leveys x syvyys x korkeus) ja altaiden määrä, koko ja sijainti. Alustaan tulevat hyllyt, kaapit ja laatikostot on myös hyvä varmistaa ennen tilausta.

PESU
Ruostumattomasta teräksestä valmistetut kalusteet ja muut tuotteet täytyy puhdistaa säännöllisesti jotta ne eivät ruostuisi. Ruostumattoman teräksen puhdistukseen riittää useimmiten pelkkä vesipesu, joissakin erityistapauksissa kuuma vesi ja höyry.

Kiinni tarttuneet epäpuhtaudet ja kerrostumat voidaan poistaa esimerkiksi hiomakankaalla hankaamalla. HUOM! Hiomakankaan on oltava raudatonta. Käsittelyä kannattaa kokeilla aluksi huomaamattomampaan kohtaan tuotetta.

PUHDISTUSAINEET
Ruostumattoman teräksen puhdistamiseen voidaan käyttää tavanomaisia puhdistuspulvereita tai suurpesuaineita esim. soodaa, booraksia tai natriumperboraattia.

Emäksisiä liuoksia, esim. sooda- ja ammoniakkiliuoksia ja laimennettua natronlipeää voidaan käyttää rasvojen liuottamiseen. Myös asetonia, bensiiniä, alkoholia yms. orgaanisia liuottimia voidaan käyttää rasvakerrostumien tai muiden veteen liukenemattomien ainesten poistoon.

Rikkihappo- tai suolahappopitoisia puhdistusaineita ei saa käyttää ruostumattoman teräksen puhdistamiseen.

DESINFIOINTI
Desinfioinnissa yleisesti käytettävät sterilointiaineet sisältävät usein natriumhypokloriittia tai kaliumhypokloriittia. Ne ovat kuitenkin ruostumattomalle teräkselle vaarallisia aineita, koska ne aiheuttavat helposti pistesyöpymiä. Myös muut klooripitoiset desinfiointiaineet esim. kloramiinit ovat vaarallisia. Edullisin ruostumattomalle teräkselle sopiva desinfiointiaine on typpihappo, jonka miedoillakin liuoksilla on bakteereja tappava vaikutus.

PUHDISTUKSEN JÄLKIKÄSITTELY
Puhdistusaine on poistettava huolellisesti teräksen pinnalta, johon riittää useimmiten runsas vesihuuhtelu. Happamien pesuaineiden käytön jälkeen pitäisi suorittaa esihuuhtelu jollakin neutraloivalla liuoksella, esim. soodalla.

Käyttäjän on aina huolehdittava tilan riittävästä ilmanvaihdosta, oikeanlaisien suojavarusteiden käytöstä sekä omien työturvallisuusohjeiden noudattamisesta.