Allaspöytä ammattikeittiöön

Allaspöydät ja työpöydät

Allas- ja työpöytien tasoja valmistetaan sekä ruostumattomasta (RST) että haponkestävästä (HST) teräksestä käyttötarkoituksen mukaan. Kovaa kulutusta kestävät ja helpon puhdistettavuutensa ansiosta hygieniset tasot on kehitetty erityisesti ammattimaiseen käyttöön. Kaikissa rakenteissa on pyritty terävien ja leikkaavien särmien eliminoimiseen ja pintojen helppoon puhdistettavuuteen. Erikoistilauksesta toimitamme myös puu- ja kivitasoja sekä elintarvikemuovitasoja.

Alusrakenteisiin tehdään käyttötarkoitusta vastaavat kaapistot, laatikostot ja johteikot GN-mitoitettuina. Lisäksi valmistamme reikälevy-, säleritilä- ja tasohyllyjä. Sairaaloihin toimitamme rungolliset pöydät ilman takajalkoja seinäkiinnitteisinä.

Pesualtaat voidaan sijoittaa yksittäin, pareittain tai allassarjana. Altaiden sijoitus pöytäpintaan on vapaasti valittavissa tarpeen mukaan. Esipesuallas varustetaan irrotettavalla sakkakupilla ja korijohteilla.

Allaspöytä 5030/P

Allaspöytään voidaan valita allasluettelon mukaisia vakiokokoisia altaita, tai tilata erikoismittaiset altaat tilaustyönä. Altaisiin tehdään tarvittaessa ylivuotoaukot, mukaan liitetään pohjaventtiilit.

Alustaan löytyy valikoimastamme  tarvittavat hyllyt, johteikot, kaapistot ja laatikostot. Kaapistot ja laatikostot voidaan varustaa tarvittaessa myös kalustelukoin.

Eri alustayksiköitä yhdistelemällä pöydästä saadaan juuri käyttötarkoitukseensa sopiva kokonaisuus.

ALLASLUETTELO (vakioaltaat):
 • 250 x 100 x 110 mm, HST
 • 290 x 155 x 120 mm, HST
 • 305 x 340 x 140 mm, RST
 • 290 x 400 x 200 mm, RST
 • 335 x 400 x 150 mm, HST
 • 340 x 400 x 200 mm, RST
 • 340 x 400 x 250 mm, RST
 • 400 x 340 x 230 mm pyykkiallas, RST
 • 400 x 400 x 200 mm, RST
 • 500 x 400 x 200 mm, HST + RST
 • 500 x 400 x 230 mm pyykkiallas, RST
 • 500 x 400 x 250 mm, RST
 • 600 x 400 x 250 mm, RST
 • 600 x 450 x 250 mm, RST
 • 600 x 450 x 300 mm, RST
Työpöytä 5030/T

Työpöytään löydät valikoimastamme  tarvittavat hyllyt, johteikot, kaapistot ja laatikostot. Kaapistot ja laatikostot voidaan varustaa tarvittaessa myös kalustelukoin.

Eri alustayksiköitä yhdistelemällä pöydästä saadaan juuri käyttötarkoitukseensa sopiva kokonaisuus.

Esimerkkikuva työpöydästä kahdella tasohyllyllä

Kaappi- tai laatikostoyksikkö voidaan tarvittaessa varustaa pyörillä, jolloin siitä saadaan helposti siirreltävä yksikkö. Tällöin se varustetaan myös kiinteällä RST-tasolla. Katso lisää: www.kavika.fi/vaunut

Kuvassa reikälevy-, säleritilä- ja tasohyllyä sekä teline 4 leikkuulaudalle

Tuotekortti, tekniset tiedot

Materiaali
Ruostumaton teräs AISI 304
Haponkestävä teräs AISI 316
Tukirakenne
Galvanoitu teräslevy (vakio allas- ja työpöydissä)
Ruotumaton teräslevy
Kosteudenkestävä lastulevy (vakio allas- ja työtasot)
Jalustarakenne
Putkirunko 30x30mm tai 40x40mm
Vakiopituudet
600-4600mm
Vakiosyvyydet
600-700mm
Manuaalinen korkeussäätö 200mm (300mm): minimi pöydän syvyys 650mm (750mm)
Vakiokorkeudet
700-900mm
Korkeussäädettävät pöydät
Korkeussäätövara 300 mm tai 200mm
Vakiovarusteet
Allaspöydät: reunaprofiili, pohjaventtiili ja tulppa
Korkeussäädettävissä allaspöydissä lisäksi teleskooppihajulukko
Lisävarusteet
Altaat (korkeussäätöpöydässä maksimisyvyys 200mm)
Allaskaapit
Hajulukot
Hyllyt (taso-, ritilä, reikälevy)
Jätekaapit
Kaapit
Kaatoaltaat
Korkeudensäätö (manuaalinen tai sähköinen)
Kulmapöydät ja kulman pyöristykset
Laatikostot
Lovetukset
Peitelevy
Takareunan korotus
Vetosuojakupu (kuvassa)
Liitännät
Vesi- ja viemäriliitännät
Sähköpistoke korkeussäädettävässä pöydässä
Asennus
Säätöjalat
Seinäkiinnitys, edessä säätöjalat (pöydän ja seinän välissä siivousväli)
Sähkökäyttöisten korkeussäädettävien pöytien rakenteissa huomioidut standardit ja direktiivit
EN 60204-1 Koneturvallisuus
EN 12100 Koneturvallisuus
Pienjännitedirektiivi 2014/35/EU
EMC-Direktiivi 2014/30/EU
Konedirektiivi 2006/42/EY
Valmistaja
KAVIKA OY, Tempo 4, 04430 Järvenpää,
puh. 09 8362 0055, kavika@kavika.fi, www.kavika.fi

Lisätietoja

Rst-pöytämme tehdään aina mittojen mukaan. Sen vuoksi pöytiemme varustukset voidaan valita aina käyttötarpeen perusteella.

Altaita valitessa on hyvä huomioida myös altaiden ympärilleen vaatima tila. Pöytään tulevalle sekoittajalle täytyy jättää riittävästi tilaa, joten esim. 600 mm syvään pöytään sopii vielä tason syvyyssuunnassa 400 mm allas.

Kalusteissa voidaan käyttää tarvittaessa myös kalustelukkoja. Myyntimme antaa lisätietoa erikoisempien kalusteiden suunnittelussa.

Pöytää tilatessa on hyvä varmistaa mitat (leveys x syvyys x korkeus) ja altaiden määrä, koko ja sijainti. Alustaan tulevat hyllyt, kaapit ja laatikostot on myös hyvä varmistaa ennen tilausta.

PESU
Ruostumattomasta teräksestä valmistetut kalusteet ja muut tuotteet täytyy puhdistaa säännöllisesti jotta ne eivät ruostuisi. Ruostumattoman teräksen puhdistukseen riittää useimmiten pelkkä vesipesu, joissakin erityistapauksissa kuuma vesi ja höyry.

Kiinni tarttuneet epäpuhtaudet ja kerrostumat voidaan poistaa esimerkiksi hiomakankaalla hankaamalla. HUOM! Hiomakankaan on oltava raudatonta. Käsittelyä kannattaa kokeilla aluksi huomaamattomampaan kohtaan tuotetta.

PUHDISTUSAINEET
Ruostumattoman teräksen puhdistamiseen voidaan käyttää tavanomaisia puhdistuspulvereita tai suurpesuaineita esim. soodaa, booraksia tai natriumperboraattia.

Emäksisiä liuoksia, esim. sooda- ja ammoniakkiliuoksia ja laimennettua natronlipeää voidaan käyttää rasvojen liuottamiseen. Myös asetonia, bensiiniä, alkoholia yms. orgaanisia liuottimia voidaan käyttää rasvakerrostumien tai muiden veteen liukenemattomien ainesten poistoon.

Rikkihappo- tai suolahappopitoisia puhdistusaineita ei saa käyttää ruostumattoman teräksen puhdistamiseen.

DESINFIOINTI
Desinfioinnissa yleisesti käytettävät sterilointiaineet sisältävät usein natriumhypokloriittia tai kaliumhypokloriittia. Ne ovat kuitenkin ruostumattomalle teräkselle vaarallisia aineita, koska ne aiheuttavat helposti pistesyöpymiä. Myös muut klooripitoiset desinfiointiaineet esim. kloramiinit ovat vaarallisia. Edullisin ruostumattomalle teräkselle sopiva desinfiointiaine on typpihappo, jonka miedoillakin liuoksilla on bakteereja tappava vaikutus.

PUHDISTUKSEN JÄLKIKÄSITTELY
Puhdistusaine on poistettava huolellisesti teräksen pinnalta, johon riittää useimmiten runsas vesihuuhtelu. Happamien pesuaineiden käytön jälkeen pitäisi suorittaa esihuuhtelu jollakin neutraloivalla liuoksella, esim. soodalla.

Käyttäjän on aina huolehdittava tilan riittävästä ilmanvaihdosta, oikeanlaisien suojavarusteiden käytöstä sekä omien työturvallisuusohjeiden noudattamisesta.