Korkeudensäätöpöytä on suunniteltu parantamaan työntekijän työergonomiaa. Korkeussäädettävä työtaso voidaan säätää eri pituisille henkilöille sopivaksi, joka mahdollistaa jokaiselle henkilölle ergonomisesti parhaan työasennon.

Valikoimassamme on myös korkeussäädettäviä vaunuja. Lisätietoa kohdasta: www.kavika.fi/vaunut

Korkeudensäätöpöytä

Pöytä valmistetaan aina asiakkaan tarpeen mukaiseen pituuteen. Korkeudensäätö tapahtuu sähkötoimisen nostomekanismin avulla säätövaran ollessa 300 mm. Pöydän alustaan voi sijoittaa hyllyä, vetolaatikoita tai tila voidaan jättää avoimeksi vaunuja varten.

Korkeudensäätöpöytä Korkeudensäätöpöytä, takareunan korotus, ritilähyllyä 1 tasossa

Lisätietoja

Säätöväli on korkeudensäätöpöydissä 700-1000 mm välillä ergonomisen työkorkeuden saavuttamiseksi, pöytä voidaan valmistaa myös matalammaksi. Pöydän mitat voidaan valita vapaasti. Pöydän kanteen voidaan tehdä taustakorotus tarvittaessa.

Pöydät valmistetaan tilauksesta mittojen mukaan, joten tilatessa on hyvä varmistaa mitat (pituus x leveys x korkeus). Jos pöytä tulee raskaaseen käyttöön, siitä on hyvä mainita tilausvaiheessa.

PESU
Ruostumattomasta teräksestä valmistetut kalusteet ja muut tuotteet täytyy puhdistaa säännöllisesti jotta ne eivät ruostuisi. Ruostumattoman teräksen puhdistukseen riittää useimmiten pelkkä vesipesu, joissakin erityistapauksissa kuuma vesi ja höyry.

Kiinni tarttuneet epäpuhtaudet ja kerrostumat voidaan poistaa ruostumattoman teräksen pinnalta esimerkiksi hiomakankaalla hankaamalla. HUOM! Hiomakankaan on oltava raudatonta. Käsittelyä kannattaa kokeilla aluksi huomaamattomampaan kohtaan tuotetta.

Korkeudensäätöpöydässä käytettävien sähköosien, kuten nostimien ja kytkinpaneelien puhdistamisessa riittää normaalisti kostealla liinalla pyyhintä. Pinttyneempien tahrojen puhdistamisessa voidaan käyttää pehmeää harjaa, vettä ja mietoa pesuaineliuosta. Korkeudensäätöpöydässä käytettävät sähköiset osat on roiskevedeltä suojattuja, joten painepesurilla pesu on ehdottomasti kielletty.

PUHDISTUSAINEET
Ruostumattoman teräksen puhdistamiseen voidaan käyttää tavanomaisia puhdistuspulvereita tai suurpesuaineita esim. soodaa, booraksia tai natriumperboraattia.

Emäksisiä liuoksia, esim. sooda- ja ammoniakkiliuoksia ja laimennettua natronlipeää voidaan käyttää rasvojen liuottamiseen. Myös asetonia, bensiiniä, alkoholia yms. orgaanisia liuottimia voidaan käyttää rasvakerrostumien tai muiden veteen liukenemattomien ainesten poistoon.

Rikkihappo- tai suolahappopitoisia puhdistusaineita ei saa käyttää ruostumattoman teräksen puhdistamiseen.

DESINFIOINTI
Desinfioinnissa yleisesti käytettävät sterilointiaineet sisältävät usein natriumhypokloriittia tai kaliumhypokloriittia. Ne ovat kuitenkin ruostumattomalle teräkselle vaarallisia aineita, koska ne aiheuttavat helposti pistesyöpymiä. Myös muut klooripitoiset desinfiointiaineet esim. kloramiinit ovat vaarallisia. Edullisin ruostumattomalle teräkselle sopiva desinfiointiaine on typpihappo, jonka miedoillakin liuoksilla on bakteereja tappava vaikutus.

PUHDISTUKSEN JÄLKIKÄSITTELY
Puhdistusaine on poistettava huolellisesti teräksen pinnalta, johon riittää useimmiten runsas vesihuuhtelu. Happamien pesuaineiden käytön jälkeen pitäisi suorittaa esihuuhtelu jollakin neutraloivalla liuoksella, esim. soodalla.

Käyttäjän on aina huolehdittava tilan riittävästä ilmanvaihdosta, oikeanlaisien suojavarusteiden käytöstä sekä omien työturvallisuusohjeiden noudattamisesta.