Esipesukone

Esipesukoneemme on kehitetty ammattikeittiössä tehtävään astioiden esihuuhteluun.

Esipesukone liitetään osaksi suurkeittiön automaattista astianpalautusjärjestelmää joka kuljettaa astianpesukorit esipesukoneen läpi. Laite sijoitetaan kohtaan ennen astianpesukonetta. Se korvaa esipesusuihkulla manuaalisesti tehtävän astioiden esihuuhtelun.

Pyöreäkulmainen allas, irrotettavat sakka-astiat, -sihdit sekä pesuvarret helpottavat esipesukoneen puhtaanapitoa.

Esipesukone

Lisätietoja

Pesu

Ruostumattomasta teräksestä valmistetut kalusteet ja muut tuotteet täytyy puhdistaa säännöllisesti, jotta ne eivät ruostuisi. Ruostumattoman teräksen puhdistukseen riittää useimmiten pelkkä vesipesu, joissakin erityistapauksissa kuuma vesi ja höyry. Kiinni tarttuneet epäpuhtaudet ja kerrostumat voidaan poistaa ruostumattoman teräksen pinnalta esimerkiksi hiomakankaalla hankaamalla.

Hiomakankaan on oltava raudatonta. Käsittelyä kannattaa kokeilla aluksi huomaamattomampaan kohtaan tuotetta.

Pyöreäreunainen allas, irrotettavat pesuvarret, ylivuotosuojaputki, pumpun sihti, kumiverhot ja sakka-astiat on helppo pitää puhtaina. Pesuvarsien irrottaminen tapahtuu vapauttamalla salpalukitus. Edellä mainitut osat pitää pestä säännöllisesti.

Magneettikohon putki täytyy puhdistaa ja tarkastaa säännöllisesti likaantumisen osalta niin, että vedensaanti pumpulle taataan. Tähän riittää esimerkiksi harjapesu ulkopuolelta ja siinä määrin sisäpuolelta kuin on mahdollista.

Kone on suunniteltu niin, että sen alapuolella on tarpeeksi tilaa, jotta myös sinne pääsee hyvin käsiksi siivousvälineillä, niin se on helppo pitää puhtaana.

Jos koneeseen on tulossa pitkä käyttökatko, se pitää pestä huolellisesti

Puhdistusaineet

Ruostumattoman teräksen puhdistamiseen voidaan käyttää tavanomaisia puhdistuspulvereita tai suurpesuaineita esim. soodaa, booraksia tai natriumperboraattia.

Emäksisiä liuoksia, esim. sooda- ja ammoniakkiliuoksia ja laimennettua natronlipeää voidaan käyttää rasvojen liuottamiseen. Myös asetonia, bensiiniä, alkoholia yms. orgaanisia liuottimia voidaan käyttää rasvakerrostumien tai muiden veteen liukenemattomien ainesten poistoon.

Rikkihappo- tai suolahappopitoisia puhdistusaineita ei saa käyttää ruostumattoman teräksen puhdistamiseen.

Desinfiointi

Edullisin ruostumattomalle teräkselle sopiva desinfiointiaine on typpihappo, jonka miedoillakin liuoksilla on bakteereja tappava vaikutus.

Desinfioinnissa yleisesti käytettävät sterilointiaineet sisältävät usein natriumhypokloriittia tai kaliumhypokloriittia. Ne ovat kuitenkin ruostumattomalle teräkselle vaarallisia aineita, koska ne aiheuttavat helposti pistesyöpymiä. Myös muut klooripitoiset desinfiointiaineet esim. kloramiinit ovat vaarallisia.

Huolto ja korjaus

Jotta vältytään mahdollisilta vioilta ja toimintahäiriöiltä, esipesukoneen korjaukset tulisi tehdä ammattihenkilön toimesta.

Huollamme ja toimitamme varaosia kaikkiin tekemiimme kalusteisiin. Huoltoasioissa pyydämme olemaan yhteydessä myyntipalveluumme, joka auttaa ja palvelee Teitä arkisin 8:00-16:00 välisenä aikana.

Myyjämme neuvovat huoltoihin liittyvissä asioissa ja heidän kanssa voitte sopia tarvittaessa huoltoajan. Varaosien saatavuuden, asian kiireellisyyden sekä asiakkaan toiveet huomioon ottaen, pyrimme sopimaan ensimmäisen mahdollisen huoltoajankohdan.

Huoltoasioissa pyydämme etukäteen selvittämään kalustetta tai laitetta koskevat tiedot voidaksemme selvittää kalusteen historian ja komponentit.

Huoltomiehemme toimivat tehtaaltamme osoitteesta Tempo 4, Järvenpää, ympäri Suomea.

 Emme suosittele tuotteeseen tehtävän mitään muutoksia.

Sähkökomponenttien korjaaminen omatoimisesti on ehdottomasti kielletty – ota yhteys valmistajaan.

Vaurioituneet osat on vaihdettava uusiin – ota yhteys valmistajaan

Toimitamme varaosat kaikkiin valmistamiimme tuotteisiin – ota yhteys valmistajaan.