Omaa tuotekehitystämme edustavat myös esteettömän asuinympäristön tuoteratkaisut toimintarajoitteisille. Erityisryhmien palveluasumiseen, liikuntarajoitteisten suihkutiloihin tarkoitetut kynnyskaivo 9057 ja reunakaivo 9059 ovat tuotteita, joiden kehittämistä olemme jatkaneet yhteistyössä Arkkitehtitoimisto L & M Sievänen Oy:n kanssa Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) Koti kaikille -hankkeen yhteydessä vuosina 2011–2014.

Tuulikaappiallas 9055 on suunniteltu tuulikaappeihin täysin esteettömien sisäänkäyntien pesupaikkavarusteeksi. Jalkasäleikkö ja -allas 9065 muodostaa turvallisen ja esteettömän sisäänkäynnin liikuntarajoitteisille. Esihuuhteluallas 7125 on kehitetty käytettäväksi palvelutalojen vaatehuollossa.

Tuulikaappiallas 9055

Lisää toiminnallisuutta sisäänkäyntien pesupaikoille

Tuulikaappiallas helpottaa erilaisten yleisten tilojen ja esim. palvelukotien yhteistilojen ja tuulikaapin toiminnallisuutta ja huollettavuutta. Tuote soveltuu Design for All -periaatteen mukaisesti kaikkeen esteettömään rakentamiseen mm. virastot, liikehuoneistot ja normaaliasuinrakentaminen.

Tuote täydentää Kavikan esteettömän asumisen ratkaisuja toimintarajoitteisille henkilöille suunniteltaviin asuinympäristöihin, mm. hoiva- ja palvelukoteihin.

RST-tuulikaappiallas 9055 on viemäröity allas, joka mitoitetaan 100 mm jaolla tilauksen mukaan. Tuote on varustettu hiekanerotuskaivolla ja tiheällä RST-säleiköllä.

Tuulikaappiallas 9055

Jalkasäleikkö ja -allas 9065

Turvallinen ja esteetön sisäänkäynti liikuntarajoitteisille

Esteettömän asumisen tuoteratkaisuihin kuuluva RST-jalkasäleikkö ja -allas 9065 muodostavat turvallisen ja esteettömän sisäänkäynnin liikuntarajoitteisille ja heidän apuvälineiden käytölle. Tuote on suunniteltu helpottamaan erilaisten yleisten tilojen ja esim. palvelukotien yhteistilojen sisääntuloalueen – sisäänkäyntioven ja tuulikaapin – toiminnallisuutta ja huollettavuutta. Tuote soveltuu Design for All -periaatteen mukaisesti kaikkeen esteettömään rakentamiseen esimerkiksi virastoihin, liikehuoneistoihin ja normaaliin asuinrakentamiseen.

Tuoteratkaisulla estetään kulkureiteille kerääntyvän veden jäätymistä ja lumen kasaantumista oven eteen talvella.
Jalkasäleikkö ja -allas 9065 on viemäröity allas, joka mitoitetaan tilaan sopivaksi 100 mm jaolla.

Tuote on varustettu hiekanerotuskaivolla ja tiheällä rst-liukueste-jalkasäleiköllä.

Altaassa on valmius sulatuskaapeloinnin asentamiseen, joka on huomioitava sähkösuunnittelussa ja -asennuksessa sekä kohteen kalustetoimituksessa erikseen.

Mitoitusta suunniteltaessa esim. pyörätuolikäyttöön altaan kooksi suositellaan kokoa 1500 × 1200 mm, koska pyörätuolimitoitetun esteettömän ulko-oven minimi-leveysmitta on 1100 mm.

Esihuuhtelutaso 7125

Palvelutaloihin kehitetty esihuuhteluallastaso 7125 huomioi vaatehuollon erityistarpeet ja sopii erinomaisesti täydentämään toimintarajoitteisille suunniteltuja esteettömiä asuintiloja.
Esihuuhteluallastason altaassa voidaan käyttää joko normaalia Ø 50 mm viemäriä tai suurempaa Ø 75 mm / Ø 110 mm viemäriä. Allastason yhteyteen on yhdistetty käsisuihku helpottamaan työskentelyä.

Allastasoa on saatavissa sekä vasen- että oikeakätisenä.

Hygieniasyistä hana sijoitetaan seinälevyyn tai korokeosalle, käsisuihku  korokeosalle. Suihkun letku jää altaan alle myös hygieniasyistä. Hana ja käsisuihku tilataan erikseen.

Esihuuhteluallastaso 7125 on saatavissa leveysvälillä 800–1200 mm, 100 mm jaolla. Tason syvyys on 500 mm + 100 mm korokeosa.

Esihuuhtelutaso 7125