Liukuovelliset kalusteet sopivat käytettäviksi tiloissa, joissa perinteiset saranaovelliset kaapit eivät ole käytännöllisiä esim. tilanpuutteen vuoksi. Erityisesti myymälätilat ovat kohteita, joissa liukuovipöytä ja -kaapistot ovat käytännöllisiä.

Olemme kehittäneet liukuoven rakenteen uudenmalliseksi ja nyt liukuovikalusteet sopivat käytettäviksi myös terveydenhuoltoalalla. Kalusteet ovat kauttaaltaan ruostumatonta terästä, ovet liukuvat kevyesti teräksisen laakeroidun pyörän varassa.

Pöytä liukuovikaapilla

Pöytä valmistetaan 2-ovisena mittavälillä 1000–2000 mm.

Pöydän takareunassa käytetään 60 mm taustakorotusta, tasoon voidaan tarvittaessa tehdä myös jäteaukko ja asentaa jätevaunu kaappiin aukon alle. Liukuovipöydän kansitasoon voidaan sijoittaa vapaasti altaita.

Hyllyksi voit valita joko reikälevy- tai tasohyllyn. Allaskaappiin ei välihyllyä voi laittaa.

Erikoistilauksesta valmistamme pöytään pyöristetyt kulmat ja pilariloveuksen.

Kaappi voidaan varustaa kalustelukolla.

Kaikissa valmistamissamme pöydissä on säätötassut jaloissa.

Pöytä liukuovikaapilla

Seinäkaappi liukuovilla

Seinäkaappi valmistetaan 2-ovisena mittavälillä 800–1200 mm.

Kaapissa on 2 välihyllyä. Voit valita joko reikälevy- tai tasohyllyt.

Kaappi voidaan varustaa kalustelukolla.

Erikoistilauksesta seinäkaappia valmistetaan myös viistokattoisena.

Seinäkaappi liukuovilla

Lattiakaappi liukuovilla

Lattiakaappi valmistetaan 2-ovisena mittavälillä 800–2000 mm. Kaapin vakiokorkeus on 2000 mm.

Kaapissa on 4 välihyllyä. Voit valita joko reikälevy- tai tasohyllyt.

Kaappi voidaan varustaa kalustelukolla.

Erikoistilauksesta lattiakaappia valmistetaan myös viistokattoisena.

Lattiakaappi liukuovilla

Lisätietoja

Liukuovikalusteet valmistetaan aina mittojen mukaan. Pöydän tason syvyysmitta on normaalisti 600 mm, 650 mm tai 700 mm tarpeen mukaan. Koska liukuovet vievät oman tilansa myös sivusuunnassa, alle 800 mm liukuovikalustetta ei ole järkevä valmistaa.

Liukuovikalustetta tilatessa on hyvä varmistaa mitat (leveys x syvyys x korkeus) ja pöydissä altaiden määrä, koko ja sijainti.

PESU
Ruostumattomasta teräksestä valmistetut kalusteet ja muut tuotteet täytyy puhdistaa säännöllisesti jotta ne eivät ruostuisi. Ruostumattoman teräksen puhdistukseen riittää useimmiten pelkkä vesipesu, joissakin erityistapauksissa kuuma vesi ja höyry.

Kiinni tarttuneet epäpuhtaudet ja kerrostumat voidaan poistaa esimerkiksi hiomakankaalla hankaamalla. HUOM! Hiomakankaan on oltava raudatonta. Käsittelyä kannattaa kokeilla aluksi huomaamattomampaan kohtaan tuotetta.

PUHDISTUSAINEET
Ruostumattoman teräksen puhdistamiseen voidaan käyttää tavanomaisia puhdistuspulvereita tai suurpesuaineita esim. soodaa, booraksia tai natriumperboraattia.

Emäksisiä liuoksia, esim. sooda- ja ammoniakkiliuoksia ja laimennettua natronlipeää voidaan käyttää rasvojen liuottamiseen. Myös asetonia, bensiiniä, alkoholia yms. orgaanisia liuottimia voidaan käyttää rasvakerrostumien tai muiden veteen liukenemattomien ainesten poistoon.

Rikkihappo- tai suolahappopitoisia puhdistusaineita ei saa käyttää ruostumattoman teräksen puhdistamiseen.

DESINFIOINTI
Desinfioinnissa yleisesti käytettävät sterilointiaineet sisältävät usein natriumhypokloriittia tai kaliumhypokloriittia. Ne ovat kuitenkin ruostumattomalle teräkselle vaarallisia aineita, koska ne aiheuttavat helposti pistesyöpymiä. Myös muut klooripitoiset desinfiointiaineet esim. kloramiinit ovat vaarallisia. Edullisin ruostumattomalle teräkselle sopiva desinfiointiaine on typpihappo, jonka miedoillakin liuoksilla on bakteereja tappava vaikutus.

PUHDISTUKSEN JÄLKIKÄSITTELY
Puhdistusaine on poistettava huolellisesti teräksen pinnalta, johon riittää useimmiten runsas vesihuuhtelu. Happamien pesuaineiden käytön jälkeen pitäisi suorittaa esihuuhtelu jollakin neutraloivalla liuoksella, esim. soodalla.

Käyttäjän on aina huolehdittava tilan riittävästä ilmanvaihdosta, oikeanlaisien suojavarusteiden käytöstä sekä omien työturvallisuusohjeiden noudattamisesta.