Kavikan taidonnäyte luksussaaren keskeisellä paikalla

Dubaihin, Arabiemiraatteihin, valmistunut kelluva luksussaari, Burj Al Arab Terrace, on herättänyt mielenkiintoa ympäri maailmaa. Ensimmäinen laatuaan oleva kelluva luksussaari on suomalaisvalmisteinen ja monet projektin ratkaisut ovat olleet pioneerityötä. Mukana on myös Kavikan ja tämän tytäryrityksen Kailinin teräsosaamista.

Kelluva luksussaari, Burj Al Arab Terrace, sijaitsee maailman hienoimmaksi hotelliksi tituleeratun Bur Al Arabin kyljessä. Luksussaari ravintoloineen, uima-altaineen ja hiekkarantoineen painaa yhteensä 5 000 tonnia ja on pinta-alaltaan hehtaarin kokoinen.

Kavika suunnitteli ja valmisti mittatilaustyönä luksussaarelle pyöreät baaritiskit ja kylmäaltaat haponkestävästä teräksestä. Kavikan tytäryritys Kailin leikkasi teräksen muotoonsa. Tarkkaan materiaalivalintaan ja suunnitteluun vaikutti baarin erikoinen sijainti, keskellä lämmintä ja suolaista merivettä. Kavikan aiempi laaja kokemus risteilylaivoihin suunnitelluista RST-ratkaisuista varmisti tuotteiden laadukkuuden tässä erikoisprojektissa.

Dubain kohteen lisäksi Kavika on toimittanut samantapaisia baaritiskejä vuoden sisällä toiseenkin luksuskohteeseen, Bahaman Bimini Hilton hotelliin.

Turkulainen Admares Oy toimi avaimet käteen – periaatteella tilatun luksussaaren pääsuunnittelijana ja toimitti sen meriteitse hotellin kylkeen.

Kaikki kuvat: ADMARES. The ADMARES Burj Al Arab Terrace development.