Porvoossa nautitaan Scanboxin ominaisuuksista

Aina sopivan kylmää ja kuumaa

Ruokapalveluissa laatu täytyy huomioida monesta eri näkökulmasta. Siihen liittyvät ravitsemuksen laatu, tyytyväiset asiakkaat, laadukkaat raaka-aineet sekä palveluketjun sujuvuus. Yhtä tärkeää kuin maukkaan ja ravintorikkaan ruuan valmistaminen, on ruokapalveluverkoston toimivuus ja logistiikka. Työnteko, eli ruoanjakelu, on helppoa, kun työvälineet ovat laadukkaita ja helppokäyttöisiä.

Porvoon kaupunki on ollut tyytyväinen ScanBox-ruoankuljetusvaunujen käyttäjä jo 15 vuoden ajan. Järjestelmä on käytössä Porvoon kaupungin seitsemässä aluekeittiössä, joista ruoka toimitetaan edelleen aluekeittiöverkostolle ja yksittäisille tahoille, kuten palvelutaloille.

Työnteko on helppoa

Birgitta Creutziger, Porvoon kaupungin Tilapalveluiden ruokapalvelupäällikkö ei tarvitse miettimisaikaa vastatakseen kysymykseen ScanBoxin-vaunujen hyvistä puolista. ”Helppoja siirtää ja liikuttaa. Pyörät eivät myöskään jumitu kesken liikkeen, eli ne ovat laadukkaita ja luotettavia”, kehuu Creutziger. Puhetta tulee myös työergonomiasta. ”ScanBox-vaunujen ansiosta on vähemmän nostelua keittiön päässä. Se on kuin siirtäisi astioita uunista toiseen. Helppoa.”

Creutziger mainitsee vielä yhden seikan, joka aluksi vaikuttaa pieneltä asialta, mutta käyttäjälleen se merkitsee paljon. ”Se on niin hyvä se magneetti, jolla saa vaunun oven pidettyä auki. Se on toimintavarma. Eli ovi pysyy auki eikä räpsähdä käsille.”

Kuumavaunujen lisäksi Porvoon kaupungilla on käytössä kylmävaunuja ja pari vuotta nyt myös kaksiosaisia ScanBoxeja. Niiden yläosa on lämmin ja alaosa kylmä. Kaksiosaiset ruokavaunut ovat pieniä tilaihmeitä, jotka toimivat loistavasti paikoissa, joissa käytössä on pienet tilat. ”Just sovittiin, että hankitaan kaksiosaisia ScanBoxeja lisää”, kertoo Creutziger.

Vaunujen sisus on anodisoitua alumiinia, jonka ansiosta lämmin ruoka säilyy lämpimänä ja kylmä ruoka pysyy kylmänä. Irrotettavat johteet on helppo puhdistaa.

Myös kuljetusfirmat tykkäävät ScanBoxista, sillä vaunut saadaan kiinnitettyä autoihin helposti niiden suorakulmaisen muodon vuoksi.