Pohjoismaiden johtava ammattikeittiö- ja sairaalakalusteiden toimittaja syntyi Suomeen

Kuvassa vasemmalta Jouni Lievonen ja Timo Halonen

Kuvassa vasemmalta Jouni Lievonen ja Timo Halonen

Ruostumattomista teräskalusteistaan tunnettu Kavika Oy osti Malmi-Steel Oy:n. Kauppa tehtiin osakevaihdolla. Yhdistymisellä yritykset tähtäävät kasvuun. Liikevaihdoksi arvioidaan 12 milj. euroa vuonna 2016. Tavoitteena on kasvattaa liikevaihtoa 30 %, pääosa kasvusta tulee viennistä.

Vankka usko suomalaiseen osaamiseen

Kaksi ammattikäyttöön suunniteltujen, ruostumattomasta teräksestä valmistettujen kalusteiden toimittajaa yhdisti osaamisensa. Omistajat jatkavat uuden yrityksen operatiivisessa toiminnassa. ”Yhdistymisen avulla pystymme palvelemaan asiakkaitamme paremmin”, sanoo Kavikan toimitusjohtaja Jouni Lievonen. ”Meillä on osaava henkilöstö, luotettavat yhteistyökumppanit, asiakaslähtöinen suunnittelu ja kustannustehokas tuotanto. Ja nyt myös entistä paremmat resurssit satsata kansainvälistymiseen ja tuotekehitykseen.”

Kavikan myyntijohtajana toimiva Timo Halonen toteaa: ”Nämä rosterikalusteet kestävät ammattikeittiön raskasta arkea natisematta. Kun yhdistämme 110 vuotta alan kokemusta, niin alkaa tapahtua. Tällä kaupalla olemme Pohjoismaiden ykkönen!”

Yritys pähkinänkuoressa

 • Yrityskaupan osapuolet ovat Kavika Konserni ja Malmi-Steel Oy.
 • Malmi-Steel jatkaa toimintaansa Kavikan tytäryhtiönä.
 • Konserniin kuuluu myös Kailin Oy.
 • Konsernin toimipaikat sijaitsevat Järvenpäässä, Helsingissä, Lahdessa ja Hollolassa.
 • Asiakkaita ovat mm. rakennusliikkeet, koulut, päiväkodit ja sairaalat sekä ravintolat ja laivanrakennusteollisuus.
 • Laajaan tuotevalikoimaan kuuluvat ammattikeittiö-, sairaala- ja puhdastilakalusteet. Ratkaisut ruoankuljetukseen ja -käsittelyyn suurkeittiöympäristössä. Vaativat lv-tuotteet sekä catering-kalusteet laivoihin.
 • Yrityksen henkilöstömäärä on yhteensä 88 henkeä.

Lisätiedot

 • Jouni Lievonen, Kavika Oy toimitusjohtaja, 0440 494023, jouni.lievonen@kavika.fi
 • Timo Halonen, Kavika Oy myyntijohtaja, 050 5478687, timo.halonen@kavika.fi
 • Kavika Oy, Tempo 4, 04430 Järvenpää
 • www.malmi-steel.fi, Tuulilasintie 26, 00770 Helsinki
 • www.kailin.fi, Tiiriskankaantie 2, 15860 Lahti