Julia Kykkäsen blogipäivitys, kesän 2019 kuulumisia

Moikka!

Edellisestä kirjoituksesta onkin ehtinyt taas hieman aikaa vierähtämään. Jatketaan siis siitä, mihin viimeksi jäätiin. Pääsiäisen tosiaan olin Lapin lumilla, Ylläksellä laskettelemassa. Säät suosivat, ja aurinko lämmitti mukavasti.

Pääsiäisen pyhien jälkeen treenaus jatkui normaalin aikataulun mukaisesti. Kevään aikana, muun harjoittelun ohella, kävin Helsingissä Fibacon kuntosalilla kaksi kertaa viikossa. 

Alkuun keskityimme ihan perusasioihin ja siihen, että saadaan parempi lihastasapaino ja lihakset ylipäänsä toimimaan ja sähköttämään oikeassa järjestyksessä. Nämä perusasiat kun saatiin ensin kuntoon, niin pystyimme keskittymään voimantuoton kehittämiseen. Treenaukseen on siis näiltä osin ainakin tullut hieman uutta. Monipuolisuus ja vaihtelu harjoittelussa tekee aina hyvää.

Kesäkuun alussa alkoi sitten jälleen hyppykausi. Ensimmäiset kesähypyt ponnistettiin Lahdessa, kolmesta päämäestä pienimmässä. Tämän jälkeen käytiin yksi leiri ennen juhannusta Viron Otepäässä ja heinäkuun alussa oli sitten vuorossa ensimmäiset kesä-GP-kisat Saksan Hinterzartenissa. 

Saksasta palattiin kotiin jatkamaan tiivistä harjoitusohjelmaa. Vuorossa oli leiri Vuokatissa ennen seuraavia kisoja Tsekin Frenstatissa. Frenstatin kisat sujuivat taas jo hieman paremmin. Ilmassa oli positiivisia merkkejä. Esimerkiksi vauhdissa olin kärkipäässä joka kierroksella. Oli siis kiva nähdä, että asento alkoi vähitellen olemaan kunnossa, eikä ollut enää tarvetta suuremmin jumpata sen kanssa.

Kuluneena kesänä on tullut hypättyä paljon Lahden pikkumäestä. 70 metriä korkea ja K-pisteeltään 64 metrin niin sanottu keskimäki on hyvä mäki treenata ja uskon, että siitä on ollut paljon apua ainakin ponnistuksen osalta.

Syksymmällä on tarkoitus siirtyä Keski-Euroopan suuntaan harjoittelemaan siellä vähän eri mäissä ja myös testailemaan varusteita talvea varten.

Kesäänhän on toki mahtunut muutakin kuin pelkkää harjoittelua. Hieman moottoripyöräilyä, mökkeilyä, perheen ja ystävien kanssa oloa sekä hyvistä keleistä nauttimista silloin, kun niitä on ollut. Loppujen lopuksi aika useinkin siis. Kesä sujui kaiken kaikkiaan hyvin ja positiivisissa merkeissä. Innolla siis odotan syksyä ja sitä, että pääsee jälleen myös uusiinkin maisemiin hyppäämään ja kokemusta kartuttamaan.

 Nyt toivotankin kaikille oikein mukavaa syksyn jatkoa!

 -JK- (Julia Kykkänen)

PS. Minua voit seurata myös Facebookissa (Julia Kykkänen) sekä Instagramissa (@juliakykkanen).


Julia Kykkänen ja lemmikki.